"Het lijkt erop dat Alkmaar ten onder gaat aan haar eigen succes," stelt OPA fractieleider Jan Hoekzema. De Alkmaarse brandweer is provinciaal een voorbeeld, maar met de regionalisering tradt de 'wet van communicerende vaten' in werking. "Waar het in Noord-Holland (te) goed was kon het wat minder (Alkmaar), daar waar het niet goed was moest worden geïnvesteerd".

"Doordat gemeenten om ons heen de zaakjes niet zo goed op orde hadden is Alkmaar nu verplicht om concessies te doen" vindt Hoekzema. "Herverdeling van mensen en materieel, gecombineerd met de opgelegde bezuinigingen leidt tot een verarming van de Alkmaarse brandweer".

OPA maakt zich vooral zorgen over de toekomst van de hoogwerker. Mensen worden ermee gered, er wordt vanaf hoog mee geblust en het creëert overzicht. Enkhuizen raakt waarschijnlijk haar hoogwerker kwijt en is dan afhankelijk van Hoorn. Dit kan ook Alkmaar of Heerhugowaard overkomen. Beiden hebben een hoogwerker, maar er ligt een scenario waarin één van de twee wegbezuinigd wordt. Dat zou in ieder geval in één van de gemeenten aanrijtijden flink verlengen en dat kan grote gevolgen hebben voor de veiligheid van inwoners. 

OPA wil dit punt zo spoedig mogelijk op de agenda van de Commissie Bestuur & Middelen zetten.

Pin It
Bekeken: 3928x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/