Half juni stond de Romano van Dussen vol in het nieuws. De 42-jarige Alkmaarder zit sinds 2003 in een Spanje een gevangenisstraf van 16 jaar uit vanwege aanranding, verkrachting en diefstal met geweld. Drie vrouwen waren in 2003 slachtoffer in Fuengirola, waar hij destijds op vakantie was met vrienden.

Interpol ontdekte in 2007 dat de zaak naar slordig werk en doofpotten bij de Spaanse politie en justitie riekte. Romano is veoordeeld op basis van een (twijfelachtige) gelijkenis op foto. En vingerafdrukken bleken niet van hem te zijn maar van de Brit Mark Dixie, die overigens levenslang heeft vanwege serieverkrachting en moord.

In juni bekende Dixie in een interview. Hij wilde niet dat Romano van Dussen onterecht vast zit. Romano, die misschien al vrij had kunnen zijn als hij zichzelf schuldig verklaard had. Maar hij zit liever nog vast dan dat te doen.

Met de bekentenis van Dixie is het nog niet gedaan. Voor een rechtszaak is geld nodig. PrisonLAW probeert daarom €10.000 in te zamelen via Geef Samen maar de teller staat tot nog toe op € 8.781. Daarom roept de organisatie mensen op om een financiële bijdrage te leven, zodat Romano eindelijk vrij komt. Hij zit al jaren onder matige omstandigheden vast en hem wordt bijna geen contact met de buitenwereld gegund.

Pin It
Bekeken: 3504x
https://ee.itk.ac.id/data/