Zondag rond 18:00 uur is drie kilometer voor de kust van Egmond een catamaran omgeslagen, met als gevolg een grote reddingsoperatie. De twee drenkelingen maken het goed, meldt de Egmondse Reddingsbrigade, maar een van hen is evengoed naar het ziekenhuis gebracht.

De schipper van de reddingboot Adriaan Hendrik zag de boot omslaan en ging naar de plaats des onheils. Hij trof een zeiler op een drijver. Die vertelde redelijk in paniek dat zijn maat spoorloos was. De schipper sloeg vol alarm en troepen rukten uit vanaf Egmond, Wijk aan Zee en Petten. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen.

De Adriaan Hendrik was inmiddels met een zoekslag begonnen en vond de drenkeling binnen tien minuten. Maar goed ook, want hij had een lichaamstemperatuur van slechts 33 graden. De schipper spoedde zich naar de kust, waar ambulancebroeders en het ingevlogen Mobiel Medisch Team zich over hen ontfermden. 

Mannen van de reddingsboot Dolfijn uit Petten heeft de catamaran naar de kust gezeild. Om 21:00 was de actie afgerond. (foto 1: Reddingsbrigade Egmond, foto's 2 en 3: DNP.NU)

Pin It
Bekeken: 3856x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/