Een groep actieve Alkmaarders heeft het eerste Alkmaarse Nachtgenootschap gevormd. Nog dit jaar krijgt het genootschap een officiële status in de vorm van een stichting. Mede-initiator van het Nachtgenootschap is de eerste (zelfbenoemde) Alkmaarse nachtburgemeester Robert-Jan Wille, ook wel bekend van 3Gram.

Cultuurwethouder Anjo van de Ven: “Het is mooi dat een groep enthousiaste Alkmaarders actief is om iets te ondernemen op het gebied van cultuur. Dat doen zij op een positieve manier door de verbinding te zoeken. Ik juich dit soort initiatieven daarom alleen maar toe, omdat het onze stad bruisender maakt.”

Robert-Jan: “Alkmaar is te tammetjes. Wij groeien als stad, maar niet qua cultureel aanbod. In vergelijking met andere steden slaan we vaak de plank mis." Zijn (nacht)burgermeesterschap krijgt een duur van drie jaar. Daarna wordt democratisch een opvolger verkozen.

“De subculturen zijn zo goed als verdwenen, het aanbod is beperkt en inwoners verliezen hun interesse in het Alkmaarse nachtleven", stellen de eerste leden van het Nachtgenootschap. Met de opzet moeten inwoners, culturele organisaties, initiatiefnemers geprikkeld worden om Alkmaar bruisender te maken.

Gemeente, media, creatieve industrie en kennisinstellingen kunnen het Nachtgenootschap opzoeken als ze een klankbord voor culturele initiatieven willen hebben. Daarnaast komt er iedere laatste vrijdag van de maand een vrije inloop voor een creatieve uitwisselingen en is er medio oktober een nieuw Nachtdebat.

De eerste vrije inloop vindt plaats op 30 juli om 12:00 uur in de nieuwe Sencha Lunchstore aan de Koorstraat, een innovatief daghoreca concept met woonwinkel, fairtrade- en suikervrije producten en koffie in een huiselijke setting. (foto: Facebook Life072, nachtdebat mei 2015)

Pin It
Bekeken: 3280x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/