JCI Alkmaar, organisator van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza, ontving dit jaar flink wat verzoeken om steun vanuit uiteenlopende goede doelen. Uiteindelijk zijn zes aansprekende projecten uitgekozen. Dit jaar staan Stichting Bureau Sterrenstof, Stichting Ons Huis, Klas op Wielen Alkmaar, Stichting ‘Achter de Duinen’, de Mytylschool Bergen en Stichting een Betere Start centraal.

De bijdrage aan de goede doelen hangt af van de opbrengst van het Culinair Plaza. Tijdens het evenement dat op 11, 12 en 13 september plaatsvindt worden er per avond twee goede doelen verrast met een donatie voor hun project.

Vier van de goede doelen ondersteunen mensen met een (ernstige) beperking. Bureau Sterrenstof geeft aan (chronisch) zieke kinderen onder andere in het Medisch Centrum Alkmaar het kinderboek 'De wonderlijke ruimtereis van Steven Sterman', dat hun belevingswereld begrijpelijker maakt voor zowel het kind als zijn omgeving. Stichting Een betere start zet zich in voor een nieuw gebouw met zonnepanelen en een ambulance in Oeganda om de hoge moeder- en kindersterfte terug te dringen.

Dagkaarten kosten vooraf €7,50 (vrijdag), € 5,50 (zaterdag) en € 6,50 (zondag). Een weekendkaart kost € 18,50. Meer op Alkmaarculinairplaza.nl.Pin It
Bekeken: 2385x