Gertie Franconeri werd inmiddels al weer enige tijd geleden geconfronteerd met de gevreesde diagnose borstkanker. Ze bezoekt daarom regelmatig de dagbehandeling oncologie in het MCA. En daar viel het haar op dat de sfeer, kwaliteit van het personeel en de zorg prima op peil zijn, maar dat er toch wat ontbreekt; huiselijkheid. De afdeling kon wat haar betreft wel wat minder 'klinisch' en wat meer 'gezellig'. 

Ze heeft daarom de handen ineen geslagen met fysiotherapeut Jacco Schekkerman, die veel mensen met een oncologische aandoening helpt. Samen met Rotaract Club Alkmaar hebben ze het evenement 'HAL in beweging' georganiseerd om met de opbrengst de dagbehandeling in het MCA op te fleuren en er een ‘huiskamergevoel’te creeëren.

Zaterdag 12 september is het zover en vindt tussen 11.45 uur tot 16.00 uur op het strand van Luna in Heerhugowaard een groot sportevenement plaats. HAL in beweging is een ideale gelegenheid om kennis te maken met verschillende sporten. Je kunt je inschrijven voor diverse workshops of sportclinics en krijgt een goodybag inclusief bidon en een lot in de vorm van een polsbandje.

Je steunt door je op te geven niet alleen het goede doel, maar ook je eigen gezondheid en... je maakt kans op een mooie prijs. De opbrengst van het evenement komt geheel ten goede aan de dagbehandeling oncologie van het Oncologisch Centrum in Medisch Centrum Alkmaar. Meer informatie vind je op www.halinbeweging.nl.

Pin It
Bekeken: 2915x