"Vandalisme is er en zal er altijd blijven", stelde burgemeester Hans Cornelisse van Langedijk twee weken geleden. "We proberen het beheersbaar te maken en we hebben bewezen dat onze aanpak succesvol is".

Maar de omwonenden van de Domeynen in Sint Pancras kunnen zich daar niet in vinden. Al vier jaar gaan ze gebukt onder de overlastterreur van een groepje jongeren. Uiteindelijk heeft één van de bewoners contact gezocht met de media en aan de hand van foto's aangetoond hoe ernstig de situatie eigenlijk is. Er wordt veel gewezen naar twee gezinnen uit de Domeynen en de Kabelrijs, maar volgens Cornelisse zijn er ook jongeren uit Alkmaar-Noord betrokken bij de overlast.

De politie lijkt vrijwel machteloos te staan. Zonder heterdaadje of gebodsbord kunnen ze weinig doen dan af en toe langsrijden. Dat gebodsbord gaat er wel komen; het is inmiddels besteld. Ondertussen is er vrijwel iedere avond een jongerenwerker aanwezig om er voor te zorgen dat de herrie om 22.30 uur afgelopen is. De gemeente denkt ondertussen na over een oplossing.

Samenwerking is volgens Cornelisse de basis, dus wordt er aangestuurd op nog meer gesprekken met de betrokkenen en politie.

Pin It
Bekeken: 3175x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/