De waterkwaliteit van de Plas van Luna is prima, in tegenstelling tot wat op de borden bij het strand staat. Dit vertelt ecoloog Gert van Ee van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan het NHD. De waterkwaliteit die op de borden vermeld staat is een gemiddelde van vier jaar. In het begin van de laatste meetperiode was de kwaliteit minder goed en werd onder andere een teveel van een bepaalde bacterie aangetroffen, waardoor de waterkwaliteit van de Plas van Luna in de categorie ‘slecht’ terecht kwam. Pijnlijk genoeg bleek de bacterie later loos alarm te zijn.

Momenteel is de waterkwaliteit van de Plas van Luna prima en kan er veilig gezwommen worden. Volgend jaar hoeft het Hoogheemraadschap niet meer de gemiddelde waterkwaliteit over vier jaar op de borden te vermelden. (foto: Bing Maps)

Pin It
Bekeken: 2575x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/