Vrijdagmiddag bood de passantenhaven van de Schelphoek een bijzondere aanblik. In plaats van de gebruikelijke boten lagen er auto's in het water en dat trok een hoop (fotograferend) publiek. De ongeveer twintig vaar/voertuigen kwamen varend vanaf De Woude naar Alkmaar.

De groep varieert van amfibievoertuigen die in de Tweede Wereldoorlog dienst hebben gedaan naar voertuigen die zijn gebouwd voor particulier gebruik en zelfs amfibievoertuigen die zelf zijn gebouwd door enthousiaste liefhebbers. De bijzondere groep deed Alkmaar aan in het kader van Amphib 2015. Deze club organiseert al tientallen jaren bijzondere meetings in landen door heel Europa. Van Italië tot Noorwegen, van Frankrijk tot Denemarken.

Dit jaar komen de enthousiaste eigenaren van amfibievoertuigen samen in Amsterdam waar in de IJhaven een groot kampement is gemaakt. Vanuit daar wordt elke dag een route gereden én gevaren.

Pin It
Bekeken: 4306x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/