Ondanks de teleurstellende uitslag van 0-3 voor AZ kan burgemeester Bruinooge tevreden zijn over hoe de wedstrijd AZ-Ajaz zondag verlopen is. De wedstrijd was van tevoren bestempeld met ‘beperkt risico’. Bovendien voerde de politie actie voor een betere cao en zou er dus geen politie-inzet bij de wedstrijd zijn.  

Bruinooge besloot 4 augustus de wedstrijd toch te laten doorgaan omdat hij vindt dat voetbalclubs zelf de beveiliging rond een wedstrijd zouden moeten regelen. De politie heeft immers genoeg andere belangrijkere dingen te doen. Er waren slechts een paar agenten om het verkeer te regelen.

Zodoende zetten zowel AZ als Ajax na overleg extra stewards in en werd nog een aantal preventieve maatregelen genomen. Alkmaarse horecaondernemers waren niet al te blij met de beslissing; ze vonden dat het veiligheidsrisico bij hen werd neergelegd.

Na de wedstrijd bleek echter dat ze zich voor niets zorgen hadden gemaakt; de verwachte overlast van teleurgestelde supporters bleef uit. Na de wedstrijd van afgelopen zondag is dus gebleken dat het mogelijk is om een voetbalwedstrijd zonder politie goed te laten verlopen.

Pin It
Bekeken: 3651x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/