De politie wordt steeds effectiever en slagvaardiger bij het opsporen van criminelen. Een van de middelen die de politie sinds enkele jaren tot haar beschikking heeft is het Real Time Intelligence Center (RTIC).

Sinds de start van de Nationale Politie zijn elf real-time intelligence centra opgezet. Hierin werken politiemensen die 24 uur per dag en zeven dagen in de week rechercheurs en agenten op straat actief ondersteunen met real-time informatie bij de melding waar ze op af gaan. Hiervoor wordt informatie uit de politiesystemen gekoppeld aan openbare bronnen zoals websites en social media.

Hierbij werken alle politie-eenheden samen: als een inbreker in de eenheid Amsterdam er vandoor gaat naar de eenheid Noord-Holland hebben de medewerkers van de RTIC’s onmiddellijk contact met elkaar zodat de verdachte niet uit beeld verdwijnt.

Het doel van het RTIC is het vergroten van de kans dat een verdachte op heterdaad betrapt wordt en het verhogen van de veiligheid van politiemensen. In de paar jaar dat het RTIC bestaat zijn inmiddels vele succesverhalen te noemen waar door het juist inzetten van informatie het verschil is gemaakt op straat.

Pin It
Bekeken: 2428x