Het gemeentelijke rioleringsplan voor de komende vier jaar in Langedijk is een basisplus-variant. Het college gaat namelijk liever iets verder dan het wettelijk minimum, omdat zware regenbuien voor veel overlast kunnen zorgen. Dit meldt het NHD.

Als het plan wordt goedgekeurd moeten Langedijkers meer aan rioolheffing gaan betalen. Het bedrag van 213 per maand gaat dan geleidelijk omhoog tot 390 euro in 2021.

Het voorstel van het college is om het regenwater af te koppelen van het afvalwater. Dit wordt ook geadviseerd door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Niet alle raadsleden waren te spreken over het plan. Zo wees ChristenUnie-raadslid Wim van Nugteren erop dat het vreemd is dat het plan een vrij ‘luxe’ variant betreft, terwijl de gemeente Langedijk voor de rest op vrijwel alles moet bezuinigen. De discussie wordt vervolgd op 25 augustus.

Pin It
Bekeken: 3535x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/