Donderdag 27 augustus is een extra raadsvergadering ingelast om tot een sluitende meerjarenbegroting te komen. De gemeente Langedijk moet structureel € 700.000 bezuinigen en deze bezuiniging concreet maken.

De gemeente Langedijk heeft structurele tekorten, vooral veroorzaakt door de extra kosten van de Veiligheidsregio, afboekingen op de waarde van de grondexploitatie en kortingen van het Rijk. De gemeente staat daardoor sinds begin van het jaar onder preventief toezicht van de Provincie.

De financiële positie van Langedijk dwong het bestuur al haar taken onder de loep te nemen en te kijken welke taken al dan niet verplicht zijn, of er op de uitvoering kan worden bezuinigd of dat een taak kan worden overgenomen door de samenleving.

Naar aanleiding van het onderzoek hebben de Langedijker partijen de laatste weken over verschillende mogelijkheden tot bezuiniging nagedacht. Donderdag 27 augustus zal de raad hierover in discussie gaan en besluiten nemen. Deze besluiten worden verwerkt in de meerjarenbegroting.

Pin It
Bekeken: 3931x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/