Dinsdag hebben de fracties van het CDA, de VVD, Dorpsbelang Langedijk en Hart voor Langedijk/D66 gezegd dat zij achter het plan om het riooltarief voor Langedijk te verhogen staan en ervoor zullen stemmen.

Het voorstel van het college houdt in dat in de komende zes jaar het maandelijkse riooltarief geleidelijk zal stijgen van 213 naar 390 euro. Ook is het de bedoeling dat de afvoer van rioolwater afgekoppeld wordt van het regenwater. De VVD benadrukt dat de stijging maar zes procent is, maar de oppositiepartijen denken er minder luchtig over.

Zo vraagt Fred Ruiten van de ChristenUnie zich af of die hogere kosten echt noodzakelijk zijn en stelt Piet van Kleef van GroenLinks dat zijn partij ‘andere varianten’ van maatregelen die het milieu verbeteren had verwacht en dat ze ‘de neiging [hebben] tegen te stemmen’.

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier adviseert ook om de afvoer van regenwater en rioolwater te scheiden omdat zo minder schoon water verloren gaat. De Langedijker oppositie wees er daarentegen een week geleden al op de ironie van het feit dat Langedijk op veel zaken moet bezuinigen, maar wel een zogeheten basisplus-variant voor de riolering wil.

Pin It
Bekeken: 2990x