Woensdagochtend heeft de Telstar Holding voor hun acht sport megastores een faillissement aangevraagd, en dat zal mogelijk opnieuw grote problemen opleveren voor winkelcentrum Noorder Arcade in Alkmaar, waar ook een Telstar Megastore is gevestigd. Het winkelcentrum kampt al jaren met vertrekkende huurders en leegstand en heeft nog niet zo lang geleden een complete herinrichting en verbouwing doorgemaakt.

Ironisch genoeg is dit de tweede keer dat een grote sportwinkel in de Noorder Arcade failliet gaat: in oktober 2011 moest de Interstore de deuren sluiten en werd het overgenomen door Telstar. Datzelfde jaar nam het winkelcentrum een marketingdeskundige in de arm om het tij te keren.

Dat heeft echter niet mogen baten, want eind april 2012 vertrok de Toys XL vanwege het afgenomen aantal klanten, en eind mei 2012 besloot de C&A het huurcontract met Noorder Arcade niet te verlengen. En zo zijn er nog een paar winkels die zijn vertrokken uit de Arcade. Het winkelcentrum is sinds de opening in 1998 eigenlijk nog nooit volledig verhuurd geweest en met meerdere faillisementen en vertrekkende  huurders komt het maar moeilijk positief in het nieuws.

Op 6 mei 2015 maakte Magazijnshopper.nl bekend de winkel in de Noorder Arcade per 24 mei te gaan sluiten. Ze schreven op Facebook dat “door het uitblijven van andere winkels in het winkelcentrum en toenemende verkoop op het internet, is besloten de winkel te sluiten.” Nu ook Telstar waarschijnlijk moet sluiten blijven als enige grote winkels de Mediamarkt en Albert Heijn over.

Directeur Monique Koopman liet weten te hopen een doorstart te kunnen maken. Ze wilde niet kwijt hoe hoog de schulden van Telstar Holding zijn. De winkel in Alkmaar is woensdag in elk geval gewoon open. Volgens Dichtbij.nl was het personeel woensdagochtend nog niet op de hoogte van het aangevraagde faillissement.

Pin It
Bekeken: 3347x