Eind maart leek het er even op dat de Beddenrace in  Langedijk in 2014 de laatste editie beleefd had, maar zaterdagavond vond tóch de 36e editie van de beddenrace plaats. In maart gaf de toenmalige organisatie van het evenement aan de race niet meer te willen organiseren. Maar een groep Langedijker jongeren kon de gedachte niet verdragen dat het evenement niet meer zou plaatsvinden, ondernam actie en besloot de organisatie dan maar zelf in handen te nemen.

Voor wie het nog niet weet: ieder bed in de beddenrace heeft heeft 2 'bemanningsleden'. Één daarvan ligt plat op zijn of haar buik op het bed en stuurt die door de straten, de ander duwt het bed en doet zijn (of haar) stinkende best om zoveel mogelijk snelheid te maken en te houden. Omdat een race meerdere uren duurt wordt regelmatig van plek gewisseld. Evert Veldman en Dennis ten Bruggecate met nummer 11 wisten hun bed op deze manier als eerste over de finish te krijgen, zij zijn de winnaars van 2015.

Er zijn echter verschillende categorieën en vanaf 17.00 uur vonden de races voor kinderen plaats want een traditie moet je koesteren en jong geleerd is... Er waren voor de jongsten een steprace, een zeepkistrace en een skelterrace. Ook hier werd fanatiek geraced, maar de 'echte' beddenrace begon om 19.00 uur. Ondertussen vonden diverse optredens plaats om het wachtende publiek te vermaken. Om 22.00 uur werden de winnaars gehuldigd op de Speelweide in Noord Scharwoude, waarna ook de de rest van de avond gevuld werd met gezelligheid, muziek en optredens.

 

Pin It
Bekeken: 3610x