Net nu Langedijk tijdens een extra ingelaste raadsvergadering een lijst met bezuinigingsmaatregelen wist op te stellen die 717.000 euro moeten opleveren krijgt de gemeente een nog groter bedrag voor de kiezen: de Stichting Schietsport Langedijk is dinsdag failliet verklaard en de gemeente Langedijk is daardoor waarschijnlijk 8,5 ton kwijt.

Het verhaal begint in 2002, toen de schietvereniging van Langedijk een nieuwe accommodatie wilde bouwen. De gemeente Langedijk stond toen garant voor de lening van 850.000 euro en de Stichting Schietsport Langedijk werd opgericht.

Vanaf 2012 zegden echter veel leden hun lidmaatschap op, waardoor de stichting steeds moeilijker aan haar betalingsverplichtingen kon voldoen. Voor 2014 had de gemeente in de jaarrekening erop gerekend dat ze 8,5 ton zouden verliezen. Wethouder van financiën Jasper Nieuwenhuizen liet het NHD weten dat een curator bezig is te inventariseren om de gemeente nog iets terugkrijgt.

De gemeente Langedijk staat onder toezicht van de Provincie vanwege de nijpende financiële situatie en moest onlangs 7 ton verplicht bezuinigen. Dit is gelukt door onder andere de Langedijker Pas, de weekmarkt, Atelier 6 en het jeugdsportfonds af te schaffen.

Pin It
Bekeken: 3685x