Wie Alkmaar zegt en vraagt om een onmiddelijke reactie, zal heel vaak 'kaas' terugkrijgen. Die band is al eeuwenoud en lijkt onverbreekbaar. Maar de kaastraditie moest zaterdagochtend toch echt even het veld ruimen bij het enige visrestaurant dat Alkmaar rijk is: Rivers

Er zaten namelijk twaalf prominenten uit de regio klaar om twaalf verschillende haringen aan een echte smaaktest te onderwerpen. Natuurlijk is er wel vaker een haringtest georganiseerd, maar nog nooit op een dergelijk officiële wijze, en in het bijzijn van een notaris. Ieder bord bevat een nummer en 6 verse haringen. De haring wordt geproefd en vervolgens schuift iedereen één plek door.

Bob Goulooze, geestelijk vader van deze smaaktest, vindt landelijke smaaktesten te matig, "dat kan, en moet ook beter!", zo zegt hij. Deze haring smaaktest werd eerder al in Leiden gehouden, nu is dus Alkmaar de volgende.

Uiteindelijke bleek de lekkerste haring bij Kees van Arenthals van vishandel Arenthals vandaan te komen. Vishandel J. Schilder eindige als tweede en de derde plek werd veroverd door Visspecialiteiten Marco en Brigitte van Veen.

Pin It
Bekeken: 3410x