De Voorburggracht in Oudkarspel wordt dit najaar aangepast. De plateaus worden verwijderd doordat een aantal bewoners, en met name hun huizen, last had van de trillingen die veroorzaakt werden als er zwaar verkeer over de plateaus reed. Daarna worden opnieuw snelheidsmetingen gedaan om te zien of de gemiddelde snelheid onder de 38 kilometer per uur blijft.

Wethouder Bert Fintelman vertelt dat er in september gesprekken met de bewoners zijn geweest en dat de gemeente de overlast en klachten serieus neemt. Alle mogelijkheden om de overlast te verminderen zijn nog eens bekeken, en er is besloten om de plateaus te verwijderen, dan snelheidsmetingen te doen en daarna misschien aanvullende maatregelen te nemen.

Het besluit moet nog goedkeuring krijgen van de provincie Noord-Holland, die een deel van de nieuwe weginrichting heeft betaald, maar Fintelman benadrukt dat in elk geval vast staat dat er aanpassingen gedaan gaan worden om de trillingen terug te brengen naar een aanvaardbaar niveau. Naast het verwijderen van de plateaus gaat de gemeente bovendien een tweede een tweede smiley-signaal plaatsen en meer oversteekplekken markeren. Zo krijgt de Voorburggracht nog meer de uitstraling van een weg waar de maximumsnelheid 30 kilometer per uur is.

Het college heeft op 7 september een gesprek gehad met de bewonersdelegatie van de Dorpsstraat, waar bewoners de meeste overlast ervaren van de trillingen. De bewoners waren er duidelijk dat wat hun betrof de plateaus weg moesten. Op 10 september was er een gesprek met het dorpsplatform Oudkarspel, dat een iets genuanceerdere mening toegedaan is. Het dorpsplatform ziet aanpassingen van de plateaus als een bespreekbare optie, maar waarschuwde er ook voor dat verwijdering van de plateaus zou kunnen leiden tot meer snelheidsovertredingen.

Het college had verschillende mogelijkheden in kaart gebracht, naast het verwijderen van de plateaus waren bijvoorbeeld visuele aanpassingen, versmallingen en middengeleiders mogelijk. Fintelman zegt hierover dat als uit de snelheidsmetingen blijkt dat er toch gemiddeld harder gereden wordt dan 38 kilometer per uur het college zal overwegen of er aanvullende maatregelen nodig zijn.

Pin It
Bekeken: 3999x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/