Komende donderdag is er een extra donateursavond bij museum ’t Regthuis in Oudkarspel. En die is er niet voor niets want het financiële water staat het museum aan de lippen. De vraag is dan ook of er komend seizoen nog wel een museum is. Het probleem waar het museum mee worstelt is de huisvesting. Het pand is een rijksmonument en is het op de grote Kerk in Broek op langedijk na het oudste gebouw van Langedijk.

Het werd in 1799 bij gevechten tussen Engelse en Frans/Bataafse troepen verwoest, maar In 1808 herbouwd. Het prachtige Regthuis is eigendom van de gemeente Langedijk, maar die gaat het pand verkopen als onderdeel van bezuinigingen en het daarmee gepaard gaande nieuwe accomodatie- en subsidiebeleid. Echt nieuws is dat niet, het museum werd er al een jaar geleden over geïnformeerd, maar staat nu met de rug tegen de muur omdat er niet voldoende middelen zijn om het pand te kopen en te restaureren.

Als het museum het pand niet koopt moet het gebouw op 31 december leeg worden opgeleverd. En dat betekent dat voor alle spullen die Langedijkers de afgelopen twintig jaar hebben gedoneerd ook een andere bestemming moet worden gevonden. (foto: toerismelangedijk.nl)

Pin It
Bekeken: 3709x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/