Iedereen die kanker heeft of heeft gehad, is een survivor. Survivors zijn speciale gasten tijdens het evenement SamenLoop voor Hoop. SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durend wandelevenement ten bate van KWF Kankerbestrijding waarbij het (over)leven en (ex)kankerpatiënten centraal staan. De overledenen worden herdacht en er wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Het klinkt allemaal emotioneel en dat is het eigenlijk ook, maar wel op een mooie en positieve manier. Zo wordt bijvoorbeeld de openingsronde gelopen door survivors waarbij ze worden aangemoedigd door familie, vrienden en belangstellenden. De eerste tranen zijn dan al een feit. De loop vond plaats in het Waardse Rosarium park, aan de Dreef. Vrijdagavond was het daar al een drukte van belang en waren de voorbereidingen in volle gang. Een uur voor de start kleurde het park paars, de kleur van de samenloop voor hoop, En dan verschijnt Burgemeester Han Terhege ten tonele om de teams een hart onder de riem te steken en met een luchttoeter het startsein te geven.

De teams wandelen vervolgens onafgebroken in estafette 24 uur lang tot zondagmiddag 15.00 uur. Ook heeft ieder team een marktkraam waar van alles te koop of te doen is, uiteraard allemaal voor het goede doel. De opbrengst daarvan is nog niet bekend, maar alleen de wandelteams hebben al € 58.000 euro bijeengebracht, en daarmee kan deze Samenloop voor Hoop als succesvol de boeken in.

Pin It
Bekeken: 3052x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/