Woensdagavond was er in Heerhugowaard een Praat met de raad-bijeenkomst. Deze bijeenkomst wordt ongeveer vier keer per jaar gehouden zodat inwoners van Heerhugowaard hun ideeën  kunnen delen met de raadsleden. Inwoners kunnen ook meepraten met de raadsleden over actuele onderwerpen in de lokale politiek.

Wesley Boer is vanuit zijn opleiding bestuurskunde een van de initiatiefnemers. Volgens burgemeester Han ter Heegde is een Praat met de raad-bijeenkomst een goed en noodzakelijk initiatief omdat burgers een afstand voelen tussen henzelf en de politiek. Ook bedrijven en organisaties kunnen meepraten over zaken die in Heerhugowaard spelen.

De avond werd om 19.30 uur geopend door raadsleden René Schoemaker, Jolanda van Ling en commissielid Wesley Boer. Er werd eerst teruggeblikt op de Dag van de Democratie, gevolgd door rondetafelgesprekken aan de hand van stellingen over initiatieven en participatie.

Tijdens deze gesprekken gingen de deelnemers met elkaar en met raadsleden in gesprek over stellingen die betrekking hebben op participatie in de stad. De stellingen waren afgeleid van de ideeën die onlangs op de Dag van de Democratie naar voren zijn gebracht.

Pin It
Bekeken: 2984x