Vanaf januari 2016 veranderen de OV Taxi en de Regiotaxi in Noord-Holland; de OV Taxi Noord-Holland is vanaf 2016 alleen nog bestemd voor reizigers met een Wmo-indicatie. Reizigers zonder Wmo-indicatie kunnen de OV Taxi niet meer gebruiken en zouden moeten reizen met de ‘gewone’ bus. De Regiotaxi stopt vanaf 2016 helemaal; het vervoer van en naar dagbesteding wordt vanaf dan verzorgd door de zorginstellingen.

De gemeente Heerhugowaard heeft naar aanleiding van deze verandering een geschrokken reactie ontvangen van een rolstoelafhankelijke man die dacht dat zijn vrouw dan niet meer de taxi mee mocht om hem te begeleiden, zo schrijft het NHD. De gemeente stelt eenieder die bij het reizen met de taxi een begeleider nodig heeft gerust: iemand in een rolstoel mag altijd twee begeleiders meenemen in de taxi. Deze begeleiders betalen wel het volle tarief. Meer informatie is te vinden op www.noord-holland.nl.

Pin It
Bekeken: 3787x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/