In het NHD is vandaag het volgende te lezen:

Er is een tweede gegadigde voor de rol van officiële lokale zender voor Heerhugowaard. Dat zegt tenminste Heerhugowaard Centraal, het zusje van Alkmaar Centraal en Langedijk Centraal. De gemeente weet wel dat deze partij belangstelling heeft, maar zegt niets voor ‘Centraal’ te kunnen doen zolang het Commissariaat voor de Media de club niet aandraagt als officiële kandidaat.

In januari loopt na vijf jaar de vergunning af voor ‘Heerhugowaard A Life’. Die omroep wil graag een verlenging. Daarvoor heeft het Commissariaat echter de verzekering nodig dat ‘A Life’ nog representatief is voor Heerhugowaard. De gemeente moet dat bepalen. Die kijkt wie er in het ‘Programma Beleidsbepalend Orgaan’ zitten. Dat is een club mensen die elke lokale omroep achter zich moet hebben en die moet bewaken of de uitzendingen wel relevant zijn voor de gemeente.

Burgemeester en wethouders hebben de gemeenteraad nu geadviseerd dat het wel snor zit met die PBO. Maar of de raad dat advies ook volgt moet in december blijken.

Richard van der Veen van Heerhugowaard Centraal vindt echter dat het college ‘A Life’ nu voortrekt. Want ook hij heeft een PBO en ook hij zou wel de enige echte Heerhugowaardse lokale zender willen zijn. “En ik lees geen letter over ons.”

Maar dat komt, zo zegt wethouder Dickhoff, omdat hun statuten nog niet zijn bekrachtigd. ‘Centraal’ moet eerst langs de notaris. Pas dan kan het Commissariaat de omroep officieel aanmelden. “Er is bij ons nog geen aanmelding binnen.” Van der Veen zegt dat dit een kwestie van dagen is. Volgens gemeentewoordvoerder Hans Jansen is dat echter hoe dan ook te laat om nog meegewogen te kunnen worden in de raadsvergadering van december. Al is het daarmee voor ‘Centraal’ de deur niet dicht. Het zou volgens Jansen kunnen dat er gekozen wordt voor een tijdelijke situatie, waarin ‘A Life’ blijft uitzenden, en waarin de weging van ‘Centraal’ plaatsvindt.

Geruchten over zware financiële tekorten bij ‘A Life’ zijn volgens de wethouder zwaar overdreven. Er was een verkeerde inschatting gemaakt van de energiekosten, waarna het college ‘A Life’ eenmalig 3500 euro heeft toegestopt.

Pin It
Bekeken: 2954x