Het grootste rondreizende popfestival van Nederland doet dit jaar 38 steden aan. Popronde Alkmaar, die dit jaar haar 10e editie viert, heeft onlangs haar programma bekendgemaakt. Het festival in de binnenstad vindt vrijdag 13 november plaats van 15:00 tot 3:30 uur.

Het festival is weer gegroeid. Meer dan 60 bands en artiesten, waaronder veel OOR en 3voor12 talenten, spelenop 39 locaties. Bijzonder dit jaar is de 'lopende' preview van Neutral Ground Brass Band, ter promotie van hun show in Koekenbier. De route loopt door de Langestraat, via de Platte Stenenbrug naar de Laat.

De groei in podia is dankzij enthousiaste nieuwkomers als Lunchroom Sencha, 1480 Foodbar, Skateshop Rollin, Café Jinx en Menshop Charlie & Sons. Alkmaars Koffiehuis, Heeren van Sonoy, Puur Brocante, In de Pimpelaar, Eetcafé Fish & Chips en Cityhostel Kings Inn vertegenwoordigen nu samen met Café Nooit te Laat het gebied rondom de Gedempte Nieuwesloot. Nieuwkomer TJARDA adopteert de grote zaal van Victorie voor het OOR podium.

De aanraders van 2015 zijn Charl Delemarre, HAEVN, Stef Classens, Inlakech, Stöma, Funky Organizers, Friars en Orange Fox. Een ander pareltje is het akoestische optreden van Daniel Cane met violist op de boot van Anne & Max. Maar er is natuurlijk nog heel veel meer met podia voor bijvoorbeeld soul-, funk- en blues, hardere en alternatieve stijlen en er is ook een Heavy podium. Reggae is weer beter vertegenwoordigd en ook electro en dance-achtige stijlen krijgen meer ruimte.

Publiek kan dit jaar een pakket speciaalbieren door middel van een stempelkaart. De kaart moet worden ingeleverd bij de sponsor Proeflokaal De Boom. Hier wordt ook de winnaar bekendgemaakt.

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf 17 september reizen 135 geselecteerde bands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 38 steden door het hele land. Popronde 2015 wordt zaterdag 28 november afgesloten met een groot eindfeest in Studio/K te Amsterdam.

Voorbeelden van artiesten die eerder tourden met de Popronde en wisten door te breken naar een groter publiek zijn: Racoon, PAUW, Blaudzun, Go Back To The Zoo, Marike Jager, Roosbeef, Kensington, Handsome Poets, Chef’ Special, Mister and Mississippi, Rondé en Dotan.

Foto: Donnerwetter (copyright Al Hajem)

 

 

Pin It
Bekeken: 2673x