De gemeente Heerhugowaard wil dit najaar 23 graven op de begraafplaats in Veenhuizen verwijderen. Het gaat om graven waarvan het grafrecht eerder door nabestaanden is opgegeven en graven waarvan het grafrecht is verlopen. De gemeente heeft tot op heden deze graven niet verwijderd.

Maar omdat de meeste grafbedekkingen van deze graven in slechte staat verkeren geeft dat de begraafplaats een verwaarloosde uitstraling.

Bovendien zorgt het voor rechtsongelijkheid tussen nabestaanden die wel betalen voor de mogelijkheid om een grafbedekking te plaatsen, en nabestaanden die daar niet voor betalen.

Bovendien is er een risico voor de gemeente omdat die aansprakelijk is voor schade aan bijvoorbeeld andere graven door het omvallen van stenen. Als er nabestaanden zijn, die de grafrechten alsnog willen verkrijgen, dan moeten zij zich uiterlijk 1 december bij de gemeente gemeld hebben. 

Pin It
Bekeken: 3150x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/