Dinsdagavond vond een forumavond plaats in het gemeentehuis van Langedijk, waar oriënterend gesproken zou worden  over het plan Voorburggracht 224. Aan het eind van de avond waren de raadsleden echter nog niets opgeschoten en zag voorzitter Gerard Langedijk van Hart voor Langedijk/D66 zich gedwongen om de oriënterende besprekingen door te schuiven naar de volgende forumvergadering op 1 december.

Het plan ‘Voorburggracht 224’ duurt al een tijd. Zo was de vergadering op 8 april al de vierde keer dat het plan besproken werd. Op 21 april zijn het beeldkwaliteitsplan en exploitatieovereenkomst getekend, maar GroenLinks, ChristenUnie, Kleurrijk Langedijk en Hart voor Langedijk/D66 vonden het plan eigenlijk nog te massaal en waren bang voor onveilige verkeerssituaties.

Het plan bestaat uit het bouwen van een nieuwe supermarkt met erboven twaalf woningen en ernaast detailhandel. Op deze plaats zit nu nog de Aldi, maar die verhuist naar De Nieuwe Veiling in Noord-Scharwoude. Aan de Voorburggracht zou de Vomar komen.

Er was veel verwarring tijdens de vergadering, niet in de laatste plaats omdat twee aanwonenden die zich al maanden actief tegen het plan van de Vomar keren gebruik maakten van hun spreekrecht. Er was eerder iets misgegaan toen ze hun zienswijze wilden indienen, dus ze vroegen om toestemming om hun zienswijze alsnog in te dienen.

Bovendien hadden de raadsleden dinsdagmiddag een e-mail ontvangen van Jan van Rhienen, manager vastgoed van Deen. Hij schreef niet te begrijpen waarom de gemeente het bod van Deen heeft afgeslagen en met Hoornse Vastgoed in zee is gegaan. Eind mei tekenden de gemeente Langedijk en Hoornse Vastgoed een exploitatieovereenkomst, maar Van Rhienen schrijft dat hij er zeker van is dat Hoorne Vastgoed minder dan de marktconforme prijs betaalt.

Pin It
Bekeken: 3530x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/