In de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 oktober is er een grote brand geweest in het sportcafé van sporthal De Oostwal in Sint Pancras. Na een eerste inventarisatie van de schade blijkt dat het sportcafé volledig verwoest is. Naar verwachting zullen de sporthal en de tennishal zeker tot begin 2016 niet bruikbaar zijn.

Er is veel rook-, roet- en waterschade in de sporthal en de tennishal. De vloeren moeten worden vervangen. “We proberen om de sporthal zo snel mogelijk in bedrijf te krijgen zodat de verenigingen en onderwijsinstellingen er weer in kunnen”, aldus wethouder sport en accommodaties, Jasper Nieuwenhuizen.

De gemeente Langedijk is eigenaar van de sporthal en het sportcafé. Nieuwenhuizen: “We richten ons eerst op herstelwerkzaamheden van de sporthal. Het sportcafé is echter helemaal verloren gegaan. Op dit moment zijn we bezig om een kostenraming te maken voor de herbouw van het sportcafé, in nauw overleg met de verzekeringsexpert.”

De tennishal is eigendom van Stichting Tennisbanen Sint Pancras. Zij hebben geregeld dat tennissers nu in Daalmeer terecht kunnen, zoals dat een jaar geleden andersom ging, toen die tennishal in rook op ging. Voorzitter Aad Eversdijk: “Zo helpen we elkaar over en weer.”

Ook de verenigingen en onderwijsinstellingen die gebruik maken van de sporthal zijn tijdelijk verhuisd, dankzij steun van andere verenigingen. De meeste sportactiviteiten kunnen deze winter doorgaan, veelal in sporthal Geestmerambacht. Vervoer met bussen naar Noord-Scharwoude en terug is geregeld.

Na een asbestinventarisatie en een sloopmelding zal het sportcafé, gehuurd door de heer en mevrouw Karels, worden gesloopt. De plafonds van de kleedruimten en gangen moeten worden vervangen. In de sporthal zit roet in de dakplaten en de gevelbeplating. De dakbedekking wordt verwijderd om de platen te kunnen schoonmaken. Ook is er roet gevonden in de spouwmuur van de voorgevel. Een deel van de buitenmuur moet daarom worden vervangen.

Pin It
Bekeken: 3255x