Dinsdagavond werd tijdens forumavond in het gemeentehuis van Langedijk onder andere de programmabegroting voor 2016 besproken. Volgens de oppositie is de voornaamste reden dat de gemeente de begroting op orde heeft weten te krijgen dat er veel bezuinigd is in voornamelijk het sociale beleid. De oppositiepartijen gaan tijdens de raadsvergadering op 10 november dan ook met amendementen een poging doen om toch wat elementen van het sociale beleid te behouden.

Om de begroting voor 2016 rond te krijgen is onder andere besloten de Langedijker Pas, vluchtelingenwerk en het participatiebudget af te schaffen.

De oppositie vindt dat teveel snijden in het sociale beleid negatieve gevolgen heeft. Zo wijst raadslid Dirk Boonstra van Hart voor Langedijk/D66 erop dat zonder de Langedijker Pas er zeker meer uitgaven voor bijzondere bijstand zullen komen. Hij wil dan ook bekijken of de Langedijker Pas kan blijven bestaan in een goedkopere variant. Raadslid Klaas Zwart van GroenLinks vindt bovendien samen met Boonstra dat de forensen- en toeristenbelasting omhoog zouden kunnen.

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen gaf aan bereid te zijn om deze ideeën te bekijken. Hij had vooral oren naar een verhoging van de forensen- en toeristenbelasting.

Pin It
Bekeken: 3151x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/