Vorige week presenteerde de VVD -fractie van Heerhugowaard tijdens de begrotingsbehandeling VVD-agenda "Gelukkig Heerhugowaard" gepresenteerd. De VVD zet hiermee het geluk van de Heerhugowaarder op hun politieke agenda. 

De fractie schrijft in de inleiding: “Afgelopen jaar is er veel gebeurd; de jeugdzorg is naar de gemeente gekomen, de participatiewet ingevoerd en ook de AWBZ en de WMO zijn gedecentraliseerd. Dit zijn wat ons betreft positieve ontwikkelingen, maar helaas hebben we als Heerhugowaard ook te maken gehad met ernstig geweld, inbraken en vernieling. Dit laatste kan een onveilig gevoel geven bij onze inwoners. [...] Het mag duidelijk zijn; er gebeurt veel in Heerhugowaard.”

Wat de VVD betreft is het beter om naar de toekomst te kijken in plaats van achterom. De partij wil zich dan ook verder inzetten voor een stad waar het geluk van de inwoners centraal staat. Om dat te bereiken is de ‘agenda voor het geluk van de Heerhugowaarder’ opgesteld, bestaande uit zeven punten, namelijk veiligheid, bouwen in Heerhugowaard, innovatie en ondernemerschap en onderwijs, bereikbaarheid, zorg, uitdagingen, en leefbaarheid.

Zo wil de fractie onder het punt veiligheid bijvoorbeeld dat er minimaal 11 wijkagenten komen en dat mobiele surveillanten in het stadshart worden behouden. Ook zou Heerhugowaard voorop moeten gaan lopen in het geven van ruimte aan innovatie en ondernemerschap en het maken van de verbinding met onderwijs. Wat bereikbaarheid betreft wil de fractie onder andere inzetten op meer treinen tussen station Amsterdam Centraal en Heerhugowaard en gratis parkeren waar dat mogelijk is.

Onder het kopje ‘Samen voor elkaar’ zet de VVD in op onder andere maatwerk, onderwijs voor ieder kind en het realiseren van ‘het ziekenhuis in Heerhugowaard met bereikbare zorg voor de hele regio’. Fractiesecretaris Wesley Boer licht desgevraagd toe dat de VVD nog altijd achter de komst van het MCA in Heerhugowaard staat en zich daar dan ook volop voor zal inzetten. Wat ‘uitdagingen’  betreft is een van de belangrijkste het vluchtelingenvraagstuk. De VVD vindt dat er gezorgd moet worden dat Iedereen in het asielzoekerscentrum de beschikking heeft over de primaire levensbehoefte, zoals voedsel, onderdak, medische zorg en onderwijs voor kinderen. Verder wil de VVD bewoners de mogelijkheid geven om gemeentelijke taken over te nemen als zij zelf denken dat ze dit beter kunnen in hun wijk. De partij zet zich dan ook in voor “een bruisend stadshart en goede voorzieningen in Heerhugowaard”.

Pin It
Bekeken: 2831x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/