Sinds eind augustus is creativiteitsvereniging Atelier 6 op zoek naar nieuwe huisvesting. De gemeente Langedijk heeft toen namelijk om zeven ton te besparen de bijdrage aan Atelier6 voor de huur van de ruimte in De Binding stopgezet. Dit had tot gevolg dat Atelier 6 een huurverhoging van 35.000 euro voor de kiezen kreeg, wat de vereniging niet kan betalen.

De vereniging heeft ondertussen haar oog laten vallen op enkele panden in Langedijk en Heerhugowaard, maar zou zich het liefst vestigen op bedrijventerrein Zuiderdel. Het voormalig kantoor van Rodi aan de Grotendorst is een van de geschikt bevonden panden, maar zoals het er nu uitziet lijkt het erop dat de gemeente Atelier 6 geen toestemming zal geven om zich daar de vestigen in verband met het bestemmingsplan.

Als dat gebeurt ziet Atelier 6 zich genoodzaakt om naar Heerhugowaard te verhuizen. De leden hebben hier al unaniem toestemming voor gegeven. Dinsdagavond zal het college tijdens de raadsvergadering vragen van de ChristenUnie over Atelier 6 beantwoorden.

Pin It
Bekeken: 2745x