Vorige week meldde het college van Heerhugowaard trots dat er geen specifiek beleid ontwikkeld hoeft te worden om discriminatie en intolerantie jegens seksuele geaardheid in Heerhugowaard tegen te gaan. De gemeenteraad had opdracht gegeven om hier onderzoek naar te doen. Hieruit is volgens het college gebleken dat in Heerhugowaard ‘niet het landelijke zorgelijke beeld heerst’.

Uit cijfers van het antidiscriminatiebureau en de GGD concludeert het college dat er in 2014 slechts twee meldingen over discriminatie jegens geaardheid zijn gedaan, en de jaren daarvoor laten vergelijkbare cijfers zien.

Het COC Noord-Holland Noord toont zich echter verontwaardigd over deze conclusie van het college en vindt dat het college zich er te makkelijk van af maakt. Zo meldt het college dat 21 procent van de jongeren vindt dat iedereen op school eerlijk voor homoseksualiteit kan uitkomen. COC-voorzitter Maaike Kardinaal reageert hierop dat dit percentage betekent dat 79 procent van de jongeren dat blijkbaar niet vindt. Ze wijst er ook op dat het COC weliswaar heeft gezegd dat homoseksualiteit geen onderwerp is dat op de voorgrond treedt, maar dat deze opmerking uit zijn context is gehaald.

Pin It
Bekeken: 3121x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/