Zaterdag 14 november is het zover: dan is de grote intocht van Sinterklaas in Meppel. Hij heeft het vanaf dan natuurlijk heel erg druk, dus deze dag brengt hij in Heerhugowaard alleen een bezoek aan de wijk De Noord. Hij bezoekt per koets een aantal adressen en komt om 15.30 uur aan bij het Dorpshuis.

Een week later, op 21 november, heeft hij zijn agenda vrijgehouden om een bezoek te brengen aan de rest van Heerhugowaard. Het voorprogramma begint tussen 10.30 en 11.00 uur. Vervolgens arriveert Sinterklaas zelf om 12.00 op het Stadsplein en maakt hij zijn opwachting vanaf het balkon van het gemeentehuis. De klimpieten geven ook weer een spectaculaire demonstratie van hun acrobatische kunsten. Verder zullen de majorettes van de “De Boomtoppers” een dansdemonstratie geven.

Nadat Sinterklaas is gearriveerd gaat de hele stoet onder begeleiding van een Pietenband naar en door het winkelcentrum Middenwaard. Op het “Mr.Cockerplein” zal burgemeester Han ter Heegde Sinterklaas welkom heten.

Vervolgens neemt de Sint plaats op zijn kleurig versierde Sinterklaasboot. Om 13.15 uur vertrekt de optocht om via de Zuidtangent, Middenweg, Esdoornlaan, Taxuslaan, Beukenlaan, weer de Middenweg naar het zalencomplex van De Heeren te gaan. Om 14.00 uur wordt ongeveer een uur halt gehouden zodat de Sint alle kinderen kan begroeten. De rijtoer eindigt op het Raadhuisplein waar de Majorettes van de Boomtoppers weer een tweede optreden geven en ook het grote Pietenorkest zich zal laten horen.

Pin It
Bekeken: 4608x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/