In Zuid-Scharwoude is vorige week een jong katje vergiftigd. Charlie Brown, slechts een paar maanden oud, werd in kritieke toestand naar de dierenarts gebracht. Nu bijna een week later, lijkt het erop dat de kleine grote vriend van het net 3 jaar oude dochtertje des huizes weer gezond zal worden.

Moeder Joyce zocht in de omgeving van de Kuipersgroet en Troostgroet naar de oorzaak en vond kleine stukjes groene schuurspons in het gras. "Het ligt overal". Het materiaal is gedrenkt in een bijtende vloeistof; het ruikt chemisch en begon te bruisen toen het regende. "Gebruik handschoenen als je de stukjes oppakt".

Charlie lag een nacht aan het infuus voor hij naar huis mocht. Nu bijna een week later slikt hij nog medicijnen, maar het gaat stukken beter. Joyce heeft intussen gehoord dat er ook veel honden ziek zijn geworden. Het trieste is dat de vorige kat des huizes een eerdere actie niet overleefd heeft, toen waren ze er te laat bij. Het is dus zeker niet de eerste keer dat een (de?) dierenmishandelaar toesloeg.

"Ik heb wel een vermoeden wie verantwoordelijk is, maar zolang je diegene niet betrapt kan je weinig doen", zegt Joyce. Ze roept buurtbewoners op waakzaam te zijn en de (dieren)politie te bellen als zij iets opmerken.

Pin It
Bekeken: 3713x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/