Het nieuwe jaar komt eraan, dus is het weer tijd om stil te staan bij een goede zorgverzekering. Inwoners van Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard met een laag inkomen kunnen kiezen voor de collectieve zorgverzekering van hun gemeente en zorgverzekeraar Univé.

Steeds meer mensen zijn collectief verzekerd. Onder meer ouderen, vegetariërs of donoren kunnen zich als deelnemer van een groep aanmelden voor een goedkopere, collectieve zorgverzekering. In 2015 deed al 70% van de bevolking dat, oftewel zo´n 11,6 miljoen mensen.

In het HAL-gebied is er de gemeentepolis van Halte Werk (sociale dienst HAL-gebied) en Univé. De premie is extra laag, want Halte Werk betaalt mee en Univé geeft korting. De enige eis is dat het inkomen niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm. De gemeentepolis biedt keuze uit drie pakketten. Bij het meest uitgebreide pakket is het wettelijk verplichte, eigen risico geheel gedekt.

Vanaf 19 november, als de kosten en vergoedingen van de zorgverzekeringen in 2016 bekend zijn, kan men overstappen. Aanmelden kan voor 1 januari via gezondverzekerd.nl. Univé zal de huidige verzekering opzeggen. Meer informatie gratis via Univé (072-5277622).

Pin It
Bekeken: 2632x