Dinsdagavond is tijdens de raadsvergadering besproken wat er gedaan kan worden tegen automobilisten op de Jan Glijnisweg die andere weggebruikers via het naastgelegen fietspad inhalen. 

HOP-fractievoorzitter John Does liet ter illustratie het filmpje zien dat begin november opdook op dumpert.nl. Hierop is te zien hoe een automobilist de vrachtwagen van waaruit het filmpje gemaakt is via het fietspad inhaalt en daarbij bijna een fietser aanrijdt.

De automobilist in kwestie kon volgens de politie alleen een waarschuwing krijgen voor zijn rijgedrag, omdat de video niet geldig is als bewijs dat hij op heterdaad betrapt is.

Does is ook zelf op onderzoek uitgegaan en tijdens de drie uur dat hij op de Jan Glijnisweg heeft gestaan zag hij tot zijn verbazing twee keer een automobilist via het fietspad inhalen. Volgens buurtbewoners zou dit zelfs meerdere keren per dag voorkomen.

Volgens Does is een van de redenen dat ongeduldige automobilisten willen inhalen dat er vaak vrachtwagens bij kwekerij Amigoplant staan te wachten. Hij haalde daarom een eerder voorstel van de SP aan als oplossing, een stopverbod. Amigoplant zou daar geen bezwaar tegen hebben. Wethouder Gido Oude Kotte meldde namens het college dat er een oplossing wordt gezocht naar het probleem van inhalen via het fietspad. Hij vond zelf overigens dat het beter is om het asociale rijgedrag aan te pakken.

 

Pin It
Bekeken: 3825x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/