De vrijwilligers van het asielzoekerscentrum in Heerhugowaard hebben een Facebookpagina opgezet om het makkelijker te maken om spullen voor de vluchtelingen in te zamelen. Ook kunnen nieuwe vrijwilligers zich via de pagina aanmelden.

Jolanda Reis, een van de vrijwilligers, vertelt: "In Amsterdam hebben we gemerkt hoe goed het werkt als de vrijwilligers als aanvulling op de COA of Leger Des Heils bieden met het inzamelen van kleding, scheerapparaten en andere benodigdheden en activiteiten. Dit zijn vaak zaken waar de COA zelf niet aan toe komt.”

De vrijwilligers van het azc roepen op om te komen helpen met taallessen, kleding verzamelen en het organiseren van sociale activiteiten. Momenteel zijn qua kleding bijvoorbeeld vooral handschoenen, sjaals en toiletartikelen nodig. Ook zijn er ruimtes nodig om de ingezamelde spullen op te slaan en te sorteren.

Mensen die kleding of spullen willen brengen wordt gevraagd eerst contact op te nemen met een van de beheerders van de Facebookpagina “AZC vluchtelingen Heerhugowaard: wat is er nodig”. Mensen die zich willen aanmelden als vrijwilliger kunnen dat ook hier aangeven.

Pin It
Bekeken: 4420x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/