De knoop is doorgehakt: creativiteitscentrum Atelier 6 verhuist naar Heerhugowaard. Het nieuwe onderkomen staat op bedrijventerrein Zandhorst III. De verhuizing staat gepland voor half februari 2016.

Het bestuur geeft aan het jammer te vinden dat Atelier 6 moet vertrekken uit Langedijk, maar er is geen andere keuze omdat er binnen Langedijk geen geschikte locaties bleken te zijn. Een van de panden die het bestuur op het oog had was het Rodi-pand in Broek op Langedijk, maar om dat als creativiteitscentrum naartoe te verhuizen moest het bestemmingsplan gewijzigd worden, en daar wilde de gemeente Langedijk niet aan meewerken. Daarnaast had wooncorporatie Habion wel oren naar een samenwerking met Atelier 6, maar ook daar waren veel onzekere factoren.

Overigens gaat Atelier 6 niet samenwerken met de Arthotheek, momenteel gehuisvest in het Heerhugowaardse gemeentehuis, die ook op zoek is naar een nieuw onderkomen. De Arthotheek moet per 1 januari vertrekken uit het gemeentehuis omdat de gemeente de ruimte tegen commerciële prijzen wil verhuren. Wethouder Leo Dickhoff heeft al toegezegd dat die datum flexibel is als er tegen die tijd nog niets anders is gevonden. De reden dat beide instellingen niet samen in hetzelfde pand trekken is omdat Atelier 6 veel ruimte nodig heeft en er voor de Arthotheek dan weinig overblijft.

 

Pin It
Bekeken: 3390x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/