Kringloopwinkel Dorcas heeft toestemming om naar het naastgelegen pand uit te breiden op bedrijventerrein Zuiderdel in Broek of Langedijk, ondanks dat dit in strijd is met het bestemmingsplan. Dit meldt het NHD. Daarmee is anders besloten dan voor Atelier6, dat recentelijk nog een afwijzing kreeg voor vestiging op Zuiderdel. Dorcas mag Grotendorst 18 gaan betrekken. Atelier6 wilde naar nummer 16, maar omdat het bot ving wijkt het creatieve centrum uit naar Heerhugowaard.

Het Langedijker college ziet een duidelijk verschil tussen de Kringloopwinkel als detailhandel en Atelier6 als centrum voor cultuur, educatie en recreatie. De kogel is nog niet helemaal door de kerk. Omliggende bedrijven hebben nog het recht bezwaar te maken. Gebeurt dat niet, dan kan De Geus over vier à vijf weken weken gaan verbouwen, zodat het pand in maart in gereed is.

Het plan is de twee panden van Dorcas te verbinden en het interieur veel overzichtelijker te maken. De ingang zal van de Dulleweg verhuizen naar de Grotendorst, een veel rustigere weg, waar ook beter geparkeerd kan worden. (foto: Bing Maps)

Pin It
Bekeken: 3900x
https://ee.itk.ac.id/data/