Begin november maakte de gemeente Heerhugowaard trots bekend dat uit onderzoek was gebleken dat Heerhugowaard een zeer tolerante stad was wat betreft seksuele geaardheid en dat in Heerhugowaard niet ‘het landelijke zorgelijke beeld’ heerste. Er zou dus geen LHBT-emancipatiebeleid opgesteld hoeven worden.

Het verontwaardigde COC Noord-Holland Noord wist echter niet hoe snel ze deze conclusie moesten verwerpen en vond dat het college zich er te makkelijk van af maakte. Inmiddels heeft wethouder Carolien van Diemen ook toegegeven dat het door ambtenaren uitgevoerde onderzoek geen compleet beeld heeft kunnen geven en dat de cijfers waarvan ze had gedacht dat die makkelijk te vinden zouden zijn niet bestaan.

Aanvankelijk vonden meerdere fracties naar aanleiding van de reactie van het COC dat het onderzoek opnieuw en beter moest, maar de gemeenteraad heeft nu gekozen voor de makkelijkere optie, namelijk aannemen dat de situatie wat betreft de tolerantie van seksuele geaardheid in Heerhugowaard waarschijnlijk hetzelfde is als in de rest van Nederland.

Op 15 december gaat de gemeenteraad nog wel praten over het voorstel van D66 om lid te worden van de coalitie ‘Regenbooggemeenten’ en over het voorstel van GroenLinks om toch een LHBT-emancipatiebeleid op te stellen.

Pin It
Bekeken: 3070x