De politie doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar het stoffelijk overschot dat vrijdag vanaf de Willem Kalfstraat in Alkmaar naar recreatiegebied Geestmerambacht werd gereden en daar werd achtergelaten.

Uit de voorlopige sectie bij het Nederlands Forensisch Instituut is naar voren gekomen dat het overlijden van de 29-jarige man kan worden verklaard door hartfunctiestoornissen ten gevolge van hartspierschade. Er wordt nader onderzoek gedaan naar de oorzaak van deze schade. Mogelijk is sprake van een overdosis verdovende middelen. 

Alle mogelijke scenario’s worden nader onderzocht maar op dit moment is er onvoldoende tegen de verdachten om ze vast te houden voor betrokkenheid bij de dood. Zij worden op dit moment verdacht van het wegmaken van een lijk. Het gaat om drie mannen van 26, 43 en 47 jaar uit Alkmaar en Heerhugowaard. Een vierde verdachte is maandag aangehouden. Dit betreft een 42-jarige Alkmaarder.

Het viertal wordt donderdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter voor het wegmaken van een lijk. Deze rechter beslist over de voorlopige hechtenis.

Pin It
Bekeken: 3530x