Het is een fenomeen dat in grote delen van de wereld bekend is: de Santarun. Eeen verzameling 'kerstmannen' rent of loopt een vantevoren bepaalde afstand en haalt daar meestal geld mee op voor een goed doel. Heerhugowaard en Langedijk beleefden zondagmiddag de primeur van de eerste Santarun.

Het zijn de Rotaryclubs van Heerhugowaard en Langedijk die er de krachten voor gebundeld hebben en de start en finish bevonden zich keurig tussen beide plaatsen: bij Jules aan de Gildestraat in Heerhugowaard. Er waren drie afstanden; voor de wandelaars drie kilometer en voor de hardlopers zeseneenhalf of tien kilometer. De vrijwilligers van de Rotary waren er al op tijd bij om te zorgen dat alles soepel verliep. En dat deed het ook. Na een stevige warming-up en een burgemeesterlijk startschot gingen de 250 'Santa's' van start.

Burgemeester Hans Cornelissen van Langedijk loste dat schot terwijl burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard zich, compleet met Kerstmanoutfit, tussen de wandelaars van de drie kilometer bewoog. De opbrengst van deze eerste Waardse/langedijker Santarun gaat naar drie goede doelen.

Pin It
Bekeken: 2801x