Woensdagmiddag is in Broek op Langedijk een koperdief aangehouden. De politie kon de dief inrekenen dankzij de oplettendheid en aanwijzingen van een jongeman. De jongeman, genaamd Ryuu, was er op de Grootoord getuige van dat een man gekleed in een werkjas en oranje werkbroek onder een hek kroop om met behulp van een ijzerzaag een dikke koperkabel door te zagen.

Ondanks protest van de jongeman ging de dief door met zijn werkzaamheden en wenste de ontgoochelde jongen nog prettige kerstdagen. Vervolgens fietste hij weg met enkele meters koperkabel.

De jongeman vertrouwde de zaak niet en waarschuwde de politie. Zelf zette hij ondertussen de achtervolging in en kon zodoende de politie melden waar de dader zich bevond. De politie had intussen een Burgernetbericht uitgevaardigd, maar dat bleek niet nodig: agenten wisten de koperdief in te rekenen en namen de ijzerzaag en het gestolen koper in beslag.

De bewoner van de woning waar de dief was ingerekend was verbaasd door de zaak en vertelde dat de dader een kennis van hem was die even was komen douchen. De dief woont zelf in een oude caravan zonder gas, water of licht. De eigenaar van de woning liet de politie weten dat de nijpende persoonlijke situatie van de man hem drijft om daar waar het maar even kan geld te verdienen om eten te kunnen kopen. (foto’s: DNP.NU) 

Pin It
Bekeken: 3971x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/