Bij 300 geselecteerde inwoners en ondernemers van Heerhugowaard valt in de eerste week van het nieuwe jaar een uitnodiging in de bus om te praten over wat zij het komende jaar zouden doen in de gemeente, als zij het voor het zeggen hadden. Deze burgertop met de titel H300 vindt plaats op zaterdag 13 februari in het Han Fortmann College.

Een dag lang gaan 300 bewoners en ondernemers met elkaar in gesprek over samen wonen, werken, leven en ondernemen in Heerhugowaard. Het is de bedoeling dat de beste ideeën worden uitgewerkt en uitgevoerd.

Ook de uitvoering wordt gedaan door inwoners en ondernemers zelf, waar nodig met hulp van de gemeente. Zo ontstaat een mooie en vruchtbare samenwerking, een nieuwe eigentijdse vorm van democratie.

De H300 is naar voorbeeld van de G1000 in België. Dit is een initiatief uit 2011 waarbij 1000 bewoners in gesprek gingen met elkaar over wat zíj belangrijk vonden in hun leefomgeving. Inmiddels hebben verschillende Nederlandse gemeenten hier een voorbeeld aan genomen. Resultaten hiervan zijn bijvoorbeeld ‘Amersfoort gelukkig veilig’ en ‘Keigroen samen doen’.

De 300 zijn gekozen via een steekproef om mensen te krijgen met verschillende leeftijden, in verschillende buurten en uit verschillende beroepsgroepen. Zo kunnen ook mensen aan het woord komen die wel ideeën hebben, maar niet vooraan staan om zich te uiten.

In aanloop naar de burgertop besteedt lokale omroep Heerhugowaard A Life aandacht aan de H300. In een serie straatinterviews wordt inwoners gevraagd naar hun ideeën. Burgemeester Han ter Heegde trapt maandagavond om 18.00 uur af. De interviewserie is vanaf maandag 28 december te zien op Ziggo kanaal 47 en op Heerhugowaardalife.nl.

Pin It
Bekeken: 3255x
http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/