De Biosgroep spande met steun van de vakbonden FNV en CNV een kort geding aan tegen Connexxion en zeven gemeenten in de wijde regio. De Haarlemse rechtbank oordeelde in het nadeel van de Biosgroep.

Doel van het kort geding was om 75 procent van rond tachtig Biosgroep-chauffeurs in ieder geval aan het werk te houden tot 1 april, de dag dat Connexxion officieel het regiotaxivervoer overneemt. De concurrent mocht van de gemeenten al vanaf 1 januari aan de slag, maar wilde bij het aantrekken van taxichauffeurs geen rekening houden met de wensen van de Biosgroep, zoals dat volgens de taxi-cao zou moeten.

Het contract tussen Connexxion en de gemeenten bleek echter complex in elkaar te zitten. Het eigen personeel gaat voor, ook tijdens de overbruggingsfase. Daarbij is er hooguit plek voor tien chauffeurs van de Biosgroep. Sowieso is de rechtbank niet de juiste plek voor deze kwestie, vond de advocaat van de gemeenten. Het Sociaal Fonds Taxi is de partij die bindende uitspraken kan doen.

De rechter was het daarmee eens. Hij stuurde nog aan op een samenwerking tussen de twee grote concurrenten, maar dit had geen effect.

Pin It
Bekeken: 3995x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/