Eigenlijk zou de duurzaamheidsnota half december al besproken worden in de gemeenteraad, maar vanwege de enorme hoeveelheid last-minute ingediende moties en amendementen zag de raad zich genoodzaakt om het onderwerp op te schuiven. De vergadering zou anders tot diep in de nacht geduurd hebben. Het bespreken van de duurzaamheidsnota staat nu opnieuw op de agenda voor de vergadering op 26 januari.

Een andere reden voor het uitstel was GroenLinks-fractieleider René Schoemaker: die zag de nota helemaal niet zitten en had daarom voor 15 december met opzet een zeer lang betoog voorbereid om de vergadering zo lang te rekken dat er geen tijd meer zou zijn voor de andere raadsleden. Hij wil dat wethouder Stam de nota aanpast, want volgens hem is die ‘vreselijk vaag’.

Stam benadrukte eerder dat de nota geen lijst met concrete doelstellingen is, maar eerder een handleiding om te bepalen aan welke plannen voor duurzaamheid de gemeente geld gaat besteden. Schoemaker vindt die insteek maar niets en mist voorstellen om bijvoorbeeld CO2-uitstoot te verminderen.

Daarbij stuitte ook het feit dat de doelstelling dat Heerhugowaard in 2030 CO2-neutraal zal zijn niet meer duidelijk in de nota staat bij meerdere Heerhugowaardse partijen op weerstand.

Pin It
Bekeken: 3246x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/