Nu vanuit Alkmaar en Heerhugowaard reacties zijn geweest op het NHD-interview met burgemeesters Piet Bruinooge van Alkmaar en Han ter Heegde van Heerhugowaard heeft ook Langedijker VVD-raadslid Jan Hofman zich uitgesproken over de bestuurlijke toekomst van de gemeente. Dat meldt het NHD.

Op Oudjaarsdag spraken Piet Bruinooge en Han ter Heegde in een interview met het NHD over de bestuurlijke toekomst van Alkmaar en Heerhugowaard. Bruinooge vond vier jaar geleden al dat de gemeenten in de regio, Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo zouden moeten fuseren tot een gemeente van 250.000 inwoners. Hij staat nu nog achter dat standpunt.

Ter Heegde was het niet helemaal met Bruinooge eens en wees erop dat gemeenten met meer dan 100.000 inwoners te ver van de burgers af staan. De Alkmaarse partij OPA kon zich deze keer dan ook meer vinden in de uitspraken van Ter Heegde dan in die van Bruinooge.

Hofman is naast raadslid ook lid van de regiegroep die eind 2015 in het leven is geroepen en die moet gaan bepalen hoe het verder moet met Langedijk. Hofman geeft aan de uitspraken van de burgemeesters van Alkmaar en Heerhugowaard, die openstaan voor een fusie met Langedijk, voor kennisgeving aan te nemen, en wijst er ook op dat Langedijk zelf nog bezig is met het bepalen van de eigen bestuurlijke toekomst. (foto: Bing Maps)

Pin It
Bekeken: 3853x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/