Woensdagochtend om 5 uur werd Dennis Snoek zijn bed uit gebeld. Want de temperatuur lag rond het vriespunt en er werd mot-regen voorspeld. Dus werd er preventief gestrooid in de regio. Een half uur later vertrekt hij met zijn tot strooiwagen omgebouwde vrachtwagen van de Waardse Gemeentewerf voor een ronde 'grote doorgaande gemeentewegen'. Heerhugowaard was woensdagochtend de enige gemeente in het HAL-gebied die besloot preventief te strooien.

Er werd gestrooid met pekelwater, een product dat gemaakt wordt door zout te mengen met water. Dat werkt beter dan alleen zout en is minder belastend voor het milieu omdat er minder zout voor nodig is. Samen met negen collega's, drie vrachtwagens, één grote trekker, twee kleine trekkers en twee gewone auto's, allemaal aangestuurd door de coördinator, gaat Dennis de mogelijke gladheid tegen. 

Zijn route loopt door Heerhugowaard de Noord, Industrieterreinen Zandhorst en de De Vaandel en weer terug. Op de Vaandel verleent Dennis een extra stukje service, hij rijdt ook twee doodlopende wegen in, zodat ook de pionierende bedrijven op het bedrijventerrein bereikbaar blijven. Eén ronde blijkt woensdagochtend genoeg, de ijzelellende zoals het Noorden van het land die beleeft, blijft Heerhugowaard voorlopig bespaard.

Om half acht is de strooiwagen weer omgebouwd tot "standaard" vrachtwagen en gaat Dennis zijn gewone werk voor de gemeente doen.

Pin It
Bekeken: 3055x