Aan de Dijk in Broek op Langedijk zal de Broekerwerf Bijvoet & Zn op termijn gesloopt worden om dertien woonkavels te creëren. Het college van Langedijk beschouwt dit een kwaliteitsslag, zo meldt het NHD, omdat zo de grote opvallende loods uit het straatbeeld verdwijnt.

H3 Landelijk Vastgoed is de initiatiefnemer van het plan schetsplan. Eigenaar Sam Bijvoet wordt 65 jaar en wil stoppen met het werk, maar hij heeft geen opvolger kunnen vinden voor zijn werf. In eerste instantie moest er een appartementencomplex komen, maar hier bleek onder ontwikkelaars onvoldoende animo voor.

H3 heeft niet bepaald de vrijheid. Er dient nauw overleg te zijn met het hoogheemraadschap, aangezien het watersysteem bij de werf kwetsbaar is en er moet een waterkering gebouwd worden. Ook wil de gemeente de mogelijkheid behouden voor een recreatieve route over de Oosterdijk.

Daarnaast staat de locatie aangemerkt als cultuurhistorisch en is van bovenlokale betekenis. Maar het schetsplan lijkt daar prima aan te voldoen. Centraal komt een haventje, met daar omheen en aangrenzende aan het kanaal vrijstaande huizen met ruime tuinen.

Pin It
Bekeken: 5807x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/