Vorige week werd bekend dat rouwcentrum De Dreef in Heerhugowaard zou worden opgeheven. De gemeente had besloten het rouwcentrum te verkopen omdat het hebben van een rouwcentrum niet meer tot de kerntaken van de gemeente behoorde. De Stichting Rouwcentrum Heerhugowaard, waarin de vier plaatselijke uitvaartverenigingen vertegenwoordigd zijn, was niet in staat was om het te kopen. Met het sluiten van het rouwcentrum wordt ook de stichting opgeheven.

De fracties van Heerhugowaard hebben nu vragen gesteld over het de verkoop van het gebouw. De partijen Burgerbelang en de SP zijn ertegen dat het rouwcentrum wordt opgeheven. Ad Jongenelen van Burgerbelang wijst erop dat met het verdwijnen van rouwcentrum De Dreef het crematorium en rouwcentrum van Dela een monopolie in Heerhugowaard krijgen.

René Schoemaker van GroenLinks vraagt zich ten eerste af of er überhaupt nog vraag is naar de diensten van de stichting biedt. Ook Alex Harren van de VVD zet vraagtekens bij de behoefte aan een rouwcentrum.

Ook over de prijs die voor het gebouw betaald zou moeten worden was onenigheid. De Stichting Rouwcentrum kon maximaal 2,5 ton geven, terwijl Dickhoff 4,5 ton wil hebben. Dickhoff vindt dat hij het gebouw niet kan gunnen voor 2,5 ton, want dat zou verkapte subsidie zijn. Hij geeft als ander argument dat de stichting een commerciële instelling is en dus sowieso geen subsidie krijgt. De VVD en het CDA zijn het op dat punt met de wethouder eens; Ane Duijff van de SP niet, want hij vindt dat het wel een stichting is zonder winstoogmerk. Stefan Brau van de PvdA valt hem daarin bij.

De stichting had bovendien een taxateur ingehuurd, die op een bedrag van 325.000 euro uitkwam. Raadsleden Jolanda van Ling van het CDA en Annette Valent van Senioren Heerhugowaard stelden de vraag hoe er zo’n groot verschil kan zijn tussen de prijs die Dickhoff vraagt en de prijs die de taxateur heeft berekend.

Ook zijn de partijen het niet eens of de wethouder het gebouw wel of niet voor 2,5 ton zou kunnen verkopen. Schoemaker vindt van niet, omdat het ‘heibel met de accountant’ geeft als het gebouw onder de marktwaarde wordt verkocht. De SP spreekt dat tegen: dat zou alleen gebeuren alleen als het gebouw verkocht wordt voor een lager bedrag dan waarvoor het gekocht is. Dat bedrag zou één ton zijn. (foto: Google Maps)

Pin It
Bekeken: 3853x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/